download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Bohem z videospotom za skladbo Moje

Bohem z videospotom za skladbo Moje
Foto: Romana Šoštarić
Skupina Bohem je video spotovski svet obogatila z novim izdelkom. Videospot Moje je delo le 16 letne režiserke, govori pa o diskriminaciji.
Filmski kadri, ki jih spremljamo med videospotom za pesem Moje, so vzeti iz kratkega mladinskega filma z naslovom Kot spomin, ki so ga posneli mladi iz skupine Media MCT pod mentorstvom Zorana Šmida v sklopu transnacionalne mladinske pobude Blind Diary, ki je bila financirana s strani programa Mladi v akciji. Film, ki je bil premierno prikazan julija 2013, je režirala takrat 16-letna Laura Zelenšek, ki je nastopila tudi v vlogi scenaristke.
 
Glavna tematika filma Kot spomin in videospota Moje je predvsem diskriminacija. V ospredju je predstavljena zgodba glavne junakinje – najstnice, katere preteklost je očitno zaznamovala njeno osebnost in posledično tudi način izražanja. Zaradi svoje zaprtosti in drugačnosti postane žrtev okolice, ki jo nasilno odriva na stran, ne da bi ji ponudila priložnost, da se resnično pokaže v svoji pravi luči. Kljub nenaklonjenosti družbe, glavni junakinji uspe obrniti situacijo sebi v prid, pri tem pa učinkovito uporabi svoj talent in jim preko kreativnosti pisanja predstavi svojo zgodbo, svoj pravi jaz.

"Kljub prvotni ideji, da v videospot vključimo film v svoji originalni obliki, smo to nadgradili in jo popolnoma prilagodili besedilu same pesmi in sicer tako, da smo že obstoječim likom dodali povsem novega. V videospotu tako med originalnimi kadri iz filma zasledimo scene s fantom, ki glavno junakinjo ves čas od daleč spremlja. Največja zanimivost tega videospota je, da se filmski posnetki in posnetki banda na odru sprva odvijajo ločeno, potem pa se obe strani združita na enem samem mestu, kjer lahko vidimo, da je fant iz filma dejansko pevec skupine Bohem in da je ves film (ki je sicer prilagojen pesmi), njegova zgodba iz mladosti. Proti koncu videospota torej doživimo nekakšno "srečanje" vseh likov (tako iz filma, kot s koncerta) na skupnem odru," so povedali ustvarjalci videospota.
 
In kot pravi sporočilo pesmi: "Kljub vsem delitvam ob slovesu, ti nihče ne more vzeti prvega dne, ko si zagledal nekoga in ga doživel. To je samo moje."
 

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav