download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Čuki z novim spotom Lahko noč

Čeprav od prejšnje uspešnice in video-spota Čukov Zdaj pa kozarce vsi v zrak ni minilo še niti dva meseca, so nam fantje že postregli z novo uspešnico Lahko noč, ki je še posebej velika vizualna poslastica, saj se je Jernej Tozon tokrat prelevil v plesalca modernega jazz baleta.
Letos so Čuki po 16. letih ponovno sodelovali na festivalu Polka in valček. Tokrat sicer niso zmagali, kot pred  16. leti s pesmijo Kraljestvo naše sreče, pač pa so dosegli prav tako imenitno drugo mesto. Za romantični valček Lahko noč je melodijo napisal Jože Potrebuješ, ki je po večini podpisan pod vse uspešnice skupine Čuki, besedilo pa je tokrat prispeval basist Vinko Cankar. Vinko, ki je pri Čukih že od vsega začetka, se pravi že več kot 27 let je najbolj poznan po pesmi Poletna, je pa tudi sicer umetniška duša. Poleg pesniške žilice ima tudi slikarski atelje, kjer ustvarja umetniške slike, ki jih je že razstavljal. 
 
 Za uspavanko Lahko noč so Čuki posneli tudi videospot. Zamislili so si plesni video spot in ko so delali avdicijo med jazz plesalci oz. pari, je Jernej izrazil željo, da bi se kar sam preizkusil v vlogi plesalca. Na začetku so bili vsi nekoliko skeptični, toda po dveh mesecih trdih treningov pod budnim očesom koreografa Boštjana Pavčka, je Jernej zares zablestel tudi kot plesalec. Seveda pa bi mu bilo brez imenitne jazz plesalke, sicer tudi evropske prvakinje 18. letne Patricije  Crnkovič  gotovo veliko težje, saj je Patricija s svojim elegantnim  plesnim gibom glavna zvezda tega video-spota.

Koreograf Boštjan Pavček je zaupal: "Na začetku sem bil zelo zadržan, priznam kar malo skeptičen. Kako bo nekdo, ki še nikoli ni plesal jazz, modern, balet, izgledal v videospotu? Kako narediti jazz - modern koreografijo na valček? Katera plesalka bi to sploh plesala? Torej nešteto vprašanj in malo odgovorov. Z Markom Hrenom in Anito Vihtelilč smo premlevali o plesalki in padla je ideja, da povabimo Patricijo. In "bum", po prvi vaji z Jernejem in Patricijo sem že videl končno sliko. Patricija je vrhunska plesalka in mi je bil privilegij in užitek delati z njo. Jernej pa je bil zelo zagret za nove korake, lifte, pozicije in niti za trenutek ni obupal, ko kaj ni šlo. Pri plesu pa je najpomembneje to, da sta se ujela kot par. Lahko rečem, da smo se vsi trije dopolnjevali. Trenirali  smo le dober mesec dni, profesionalni plesalci bi seveda končali prej, a kot vendar tudi tokrat drži, da je delo 80% vsakega uspeha.  Na začetku sem bil skeptičen, od prve vaje naprej pa sem bil prepričan da bo zadeva odlična. Kaj naj rečem na to, Marko in Anita iz Plesnega mesta in Čuki imajo včasih nore ideje, ko pa skupaj potegnejo prave ljudi je vse mogoče in vesel sem da sem tokrat lahko bil zraven."

Vodja Plesnega mesta, Marko Hren je dodal: "Ko je Jernej prišel na idejo, da bi tudi za ta valček naredili koreografijo, se nam je to zdelo čisto nekaj pričakovanega, ko pa je rekel da bi on plesal jazz, smo vsi debelo pogledali. Jazz plesne tehnike zahtevajo res veliko dela in tukaj se ne govori o urah, dnevih, tednih ... prej o letih. Takoj sem poklical Boštjana Pavčka, ki skrbi za Jazz v Plesnem mestu in tudi on je bil najprej skeptičen, nato pa sva se dogovorila da velja poskusit. Seveda pa smo morali izbrati tudi soplesalko za Jerneja in na misel mi je prišla Patricija. Vedel sem, da je za letos nekoliko "zamrznila" svojo tekmovalno kariero, saj ima veliko dela za maturo, poleg tega pa zaključuje letos tudi baletno šolo. Nisem bil čisto prepričan, da bo za ta video spot našla čas, a sem jo vseeno poklical, saj kdor ne vpraša nikoli ne izve. Patricija je bila navdušena, vse ostalo pa so bile naporne vaje s koreografom Boštjanom in ko sem si jih ogledoval na vajah je bilo iz dneva v dan bolje. Pohvala gre vsem trem, saj je nastalo nekaj lepega, le oglejte si video spot."
 
In nenazadnje vse seveda zanima, kdo je brhka 18. letnica, ki je ob Jerneju zaplesala v spotu. Patricija Crnkovič  zaključuje gimnazijo in Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Poleg baleta se ukvarja z modernimi tekmovalnimi plesi. Že leta tekmuje na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih in posega po najvišjih mestih kolajnah, pred kratkim pa je opravila tudi avdicijo za rotterdamsko akademijo Codarts. In kako je ona komentirala treninge in svojega soplesalca Jerneja? "Najprej smo postavili koreografijo in jo potem pilili. Jernej je bil res pri stvari in pripravljen delati in se učiti. Zelo smo lahko hvaležni Boštanju, ker je vložil res veliko svojega časa v koreografijo in tudi mene naučil nekaj novega. Jernej je imel nekaj težav z držo in predvsem si je težko zapomnil koreografijo, kar je seveda normalno. Še plesalec bi jih imeli. Je pa iz vaje v vajo vidno napredoval", nam je povedala Patricija.
 

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav