download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Pelhan z novim videospotom za skladbo Okrog najine osi

Pelhan z novim videospotom za skladbo Okrog najine osi
Foto: Žarjavisti
Pelhan band nas je nedavno navdušil s svojim prvencem z naslovom V neznano. Naslovna pesem je dobila tudi že vizualno podobo v hangarju Pipistrelovih letal. 
Pelhan band tako nadaljuje pohod po slovenski hard rock sceni in po uspešni splavitvi albuma fantje ne počivajo. Tokrat se je vodja banda Aleš Pelhan odločil, da materializira še ideje za skladbo Okrog najine osi. Gre za balado, katero so Pelhan posneli v sklopu snemanja prvenca leta 2012. Kot gosta na violini so takrat k sodelovanju povabili Gregorja Volka, ki se je skupini za release koncert, 14. 3. 2013 v Orto baru, pridružil tudi kot kitarist.

PELHAN - Okrog najine osi

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 
Snemanje drugega spota je bilo zaupano mladi in zagnani ekipi Žerjavistov, s katerimi se je Aleš očitno dobro ujel, saj so bili po snemanju prvega videospota zopet povabljeni k sodelovanju.
 
Videospot je za razliko od prvega V neznano manj ljudski in z veliko mero abstraktnosti in nelogičnosti zaporedja kadrov gledalca izzovejo v razmišljanje na višjem intelektualnem nivoju umetniških razsežnosti.
 
Besedilo pesmi govori o neuslišani ljubezni, ki je tako močna, da počasi načenja že tako nemočen um protagonista. Vloga je bila kot nalašč pisana na kožo avtorju besedila, Alešu Pelhanu. Tako smo priča mnogim prispodobam, ki ponazarjajo omenjeno mentalno stanje glavnega igralca. Med drugim tudi neko nepopolno materializacijo svoje neuslišane ljubezni, ki jo je odigrala Ana Prijatelj.
 
Po pripovedovanju udeležencev je bilo na snemanju kljub malo težji tematiki besedila in scenarija zelo sproščeno vzdušje, predvsem ker se je Aleš zelo vživel v omenjeno vlogo, celo tako močno, da je bila posledica enega od kadrov vnetje ustne votline. Več pa v videu!

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav