download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Toxine trgajo masko z obraza v videu za skladbo Janez Novak

Toxine trgajo masko z obraza v videu za skladbo Janez Novak
Foto: Jani Turk
Tako kot pri prvem videospotu za skladbo PopThing so se tudi drugega lotili povsem sami. Od ideje in scenarija do režije, snemanja in montaže. Rezultat je intriganten video, močne sporočilnosti.
Skladba Janez Novak je nastala v okviru projekta Rokerji pojejo pesnike 2013, za katerega so Toxine uglasbili poezijo mlade pesnice Sare Fabjan.
 
Na premierni izvedbi v oddaji Rokerji pojejo pesnike v živo na RTS Maribor so se odločili uporabiti simbol iz filma Razredni sovražnik, režiserja Roka Bička, saj gre pri obeh za prikaz obremenjene generacije.
 
Tam, kjer se film Razredni sovražnik konča, se življenje Janeza Novaka začne. Po dogovoru z režiserjem so si tako kot v filmu nadeli masko učenke Sabine. Masko, ki predstavlja željo po spremembi, ki je pri Janezu Novaku že potlačena. Razredni sovražnik je torej eden od pogojev za rojstvo Janeza Novaka.
 
Z videospotom pa Toxine želijo opozoriti na stanje, v katerem se je znašel človek nove generacije, ki skuša najti svoje mesto v svetu.
 

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav