download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Werefox z novim videospotom The Redneck Genius Story

S svojim drugim videospotom za pesem The Redneck Genius Story se Werefox predstavijo v drugačni luči. Če je prvi videospot March Of The Finest iz prvenca I Am Memory izpostavil bend v svojem elementu, je drugi bolj narativen in ponudi cinematične roadtrip sanje oz. vizijo prihodnosti dečka, katerega življenjski center in najvišjo vrednoto predstavlja čudovit rdeč Mustang. V videospotu se zvrstijo zanimive in nepričakovane lokacije: avtoodpad, cerkev, cesta in, seveda, rdeči mustang.
Tako spot kot tudi pesem je navdihnila novela ameriškega pisatelja Harryja Crewsa The Car, v kateri prikaže patološko navezanost glavnega protagonista Hermana na avtomobile, ki kulminira v tem, da po delih pojé avtomobil - to je zanj ultimativni akt ljubezni.
 
V videu mladega Hermana suvereno odigra Dion Launay. V vlogi odraslega Hermana pa se predstavi Filip Samobor, ki s svojo surovo, katarzično energijo drvi Hermanovi usodi naproti; vlogo skrivnostnega dekleta v Mustangu je odigrala Olja Jelenc. Priča smo postopni preobrazbi, zametkom vseživljenjske obsesije, ki se začne na avtoodpadu, kjer Herman odrašča. Tu se tudi prvič sooči s smrtjo, naslado in ljubeznijo – vse to odseva v ukrivljeni, zarjaveli pločevini, natrganem usnju in vonju dizelskih razbitin ter se poveže v mitični objekt – avto. Konec nas pripelje na začetek: Herman se odloči, da ga ne bo ubilo to, kar ljubi najbolj.

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav